Dierverzorging & Paraveterinair Verslag Afscheidskamp

Verslag door Kelly Zwaneveld. Student Paraveterinair Lentiz MBO Maasland (afgestudeerd)

Op 16 mei 2017 begon de voorpret voor ons afscheidskamp, de eerste hint was binnen! ‘’kleine M’’…. Google werd direct ingeschakeld, Madurodam… Heel leuk gevonden maar uiteraard was dit totaal verkeerd. Wij dachten iets te makkelijk, maar uiteraard werd het ons niet makkelijk gemaakt!

Iets te makkelijk gedacht

1 juni 2017, hint 2 was binnen! ‘’trippel trappel trippel trap’’. Zoeken naar locaties waar sinterklaas de afgelopen jaren is aangekomen, maneges etc. Uiteraard kwamen we weer op de meeste rare locaties uit! Ook bij deze hint geen succes! 6 juni 2017, hint 3! ‘’Je hebt zo’n plein in Rijswijk’’. Nu dachten wij dus echt dat het niet meer te missen was, zoveel pleinen zullen er toch niet zijn? Wij waren ervan overtuigd dat het nu toch wel moest lukken. Nou… dat was dus weer iets te makkelijk gedacht. Na deze hints hadden wij dus nog altijd geen idee waar de reis nu naartoe ging… elke hint bracht ons weer naar een ander puntje in Nederland.

Zoeken op locaties ten Noordoosten van Maasland

De laatste 2 hints die wij ‘gratis’ kregen moesten dan toch de doorslag geven…. 1,5 uur rijden zonder files, en als je 21 juni vroeg vertrekt vanuit Maasland zou de zon nagenoeg recht in ons gezicht moeten schijnen. Dat werd zoeken op locaties ten Noordoosten van Maasland wat ongeveer 1,5 uur rijden zou moeten zijn… Emmeloord, Meppel, Slagharen, alles is voorbijgekomen, maar toch durfde we het niet aan om hier zomaar naartoe te rijden. Je zult maar naar de verkeerde kant van Nederland rijden (wat uiteindelijk dus ook het geval was geweest als we in die richting hadden gevolgd ;-)) Gelukkig kregen wij nog 7 enveloppen mee, in 6 enveloppen zaten hints naar de locatie en in envelop 7 zat het adres. Uiteraard gingen wij er volledig vanuit dat wij deze niet open hoefde te maken! (dat was toen ;-))

Opgeven deden we niet

20 juni werden dan toch de eerste 2 enveloppen open gemaakt. Een rekensom, hier kwam de snelweg uit die we moesten volgen naar de locatie, dat was uiteindelijk de A15. Hier kwamen we niet verder mee. De tweede envelop was de vlag van Noord-Brabant, nu konden we toch niet meer zo stom zijn om nog altijd niks te vinden! (uhmmm… toch wel). Uiteindelijk toch maar envelop 3 opengedaan, ondertussen was het namelijk al 00:00u, maar opgeven deden we niet! De derde envelop toonde ons een rebus, een Os + s, dat was dan in ieder geval al een plaats in Noord-Brabant waar we naartoe konden rijden. Om 00:30u vonden wij de enige groepsaccomodatie in de buurt, de Rowaldhoeve, dit kon toch bijna niet missen! Maar toch waren we nog niet helemaal zeker… dan maar naar Oss rijden en daar verder kijken. =

De Rowaldhoeve

Op de parkeerplaats van de McDonalds wisten we toch echt niet wat we zouden doen, dan toch maar die laatste envelop open, en ja hoor….. de Rowaldhoeve, 10 km van de McDonalds af! Maar we waren in ieder geval op tijd, daar konden we geen strafpunten voor krijgen. Om 12:00u precies arriveerde we bij de Rowaldhoeve. Een prachtige locatie, dat kon in ieder geval niet missen.
Tussen 12:00u en 13:00u druppelde langzaam iedereen binnen, ieder weer met zijn eigen verhaal waar ze nu allemaal geweest waren en hoe zij de hints hadden begrepen. Geweldig! De boodschappen waren al gedaan, dus toen iedereen was gearriveerd was het eigenlijk gewoon tijd om te relaxen en onder het genot van een drankje verhalen uit te wisselen van de reis. Een aantal studenten zijn opzoek gegaan naar een groot meer die in het bos zou moeten liggen, lekker zwemmen! Dachten we… na een boswandeling van 2 uur, en al 30x langs het meer gelopen te zijn, bleek het meer dus opgedroogd te zijn. We hadden wel weer onze beweging voor die dag gehad!

Eigenlijk hebben de Dierverzorging en Paraveterinair klassen te weinig contact met elkaar

Om 16:30u werd er begonnen met koken, dat was toch wel even puzzelen voor zoveel mensen, maar alles was perfect geregeld door de docenten waardoor alles eigenlijk vanzelf ging! Het eten viel bij iedereen goed in de smaak, dat is vaak anders tijdens groepsreizen, dus complimentje :-P. Na het eten was het tijd voor spelletjes, je zit dan allemaal wel al jaren op dezelfde school, en je komt elkaar tegen op de gangen, maar eigenlijk hebben de Dierverzorging en Paraveterinair klassen weinig contact met elkaar. Het was dus ook wel weer erg leuk om met elkaar bezig te zijn en elkaar toch nog te leren kennen en met elkaar te praten. Nu was dit weinig praten, want het was een spel waar je elkaar moest tikken en als kippen en monsters achter elkaar moet aanrennen, maar goed, het ging om het idee. Toch ook wel eens fijn om na al die jaren leren eens een spelletje te doen zonder na te hoeven denken :-P.

Naar Doornenburg

De klas van Paraveterinair had nog een Kahuut spel gemaakt, waar we 3 jaar lang mee zijn lastig gevallen tijdens de lessen :-P. Erg leuk om iedereen zijn stopwoordjes, valkuilen en schaamteloze uitspraken te horen. ’s Avonds werd er nog een activiteit voor de volgende dag gezocht, vanwege het mooie weer moest dit uiteraard iets met water zijn. We kwamen uit bij Lingevaart kano- en fietsverhuur, 2,5 uur op het water met een kano, kajak of sub. Nadat iedereen was ‘uitgeslapen’ werd er om 8:30u ontbeten en om 9:30u was het tijd om te vertrekken naar Doornenburg, bijna iedereen was met de auto dus iedereen kon meerijden! Daar aangekomen eerst een korte uitleg en daarna lekker het water op. De meeste kozen veilig voor een kajak of sub, de 3 mensen die voor een kano kozen zijn hier na 3 keer omkiepen en moddervoeten toch ook maar op teruggekomen… Uiteindelijk heeft iedereen heerlijk genoten op het water, met hier en daar uiteraard ‘per ongeluk’ een klein ongelukje ;-).

Na de waterpret nog even zonnebaden en bijpraten en dan weer terug naar het huis. Hier was iedereen weer vrij om te gaan doen waar ze zin in hadden, meestal was dit een spel of gewoon lekker relaxen in de zon. Want we hebben 2 dagen prachtig weer gehad!

Levend Stratego

’s Avonds werd er een BBQ gebracht met vlees en heerlijke salades, dit was ook weer super geregeld! Een kleine regenbui tussendoor, maar dat mocht de pret niet bederven, iedereen had het super gezellig. Al 2 dagen werd er gesproken over levend stratego en dat moest dan eigenlijk nog wel echt gedaan worden… er werden 2 groepen gemaakt, wat dus ook wel weer erg leuk was omdat de verschillende klassen gemixed waren waardoor je dus weer moest samenwerken. Het eerste spel was snel gespeeld, maar het tweede spel duurde zolang dat het donker werd en we eerder moesten stoppen. Iedereen heeft fanatiek door het bos gerend, incl. docenten ;-).

Een mooie afsluiting voor 3 mooie schooljaren

Het werd een late avond/nacht waar iedereen bij thuiskomst nog wat spelletjes heeft gedaan. De volgende ochtend was het namelijk alweer voorbij dus er moest nog even van genoten worden!
De volgende ochtend was het om 8:30u weer tijd voor het ontbijt, we moesten voor 10:00u uit het huis zijn vanwege een nieuwe groep, maar buiten hebben we nog een quiz gedaan en is er bekend gemaakt welke groep had gewonnen. Daarna is eigenlijk iedereen richting huis gegaan, de vermoeidheid had er toch goed ingehakt, maar wat hebben we het gezellig gehad!

Alles was perfect geregeld, de accommodatie was top, er was genoeg te doen op de locatie zelf. Asia, Ramona, Sophie en Daisy heel erg bedankt voor dit onvergetelijke afscheid, uiteraard ook Henk die hieraan meegeholpen heeft maar helaas niet aanwezig was tijdens het kamp! Het was een mooie afsluiting voor 3 mooie schooljaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish