Hoveniers Lentiz MBO Maasland winnen 2e prijs voorrondes Nationaal Kampioenschap Tuinaanleg

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari jl. werd er bij Lentiz MBO Maasland, als onderdeel van de Open Dagen, ook een wedstrijd tuinaanleg georganiseerd.

De wedstrijd, onder supervisie van de VHG (branchevereniging voor ondernemers in het groen), was er een uit de voorronde om het Nationaal Kampioenschap Tuinaanleg dat later in het jaar zal worden georganiseerd in ’s-Hertogenbosch. Aan deze voorronde werd door 4 teams deelgenomen. AOC Prinsentuin (Breda), AOC Wellant (Houten), Helicon (Boxtel) traden allen aan met derdejaarsstudenten; het team van Lentiz MBO Maasland deed dat met een eerstejaars duo!

Arco Quack en Rene Braad zijn in september 2017 gestart met de driejarige opleiding tot hovenier en waren dus stukken minder ervaren dan hun tegenstanders. Toen de jury op zaterdagmiddag jl. de uitslag bekend maakte was een tweede plaats de oh zo verdiende beloning. De jury was aangenaam verrast over de manier waarop beide studenten aan het werk waren geweest. Het ontwerp wat deze keer aan de deelnemers werd voorgeschoteld was niet eenvoudig. Er werd veel gevraagd van de jongens op vaktechnisch gebied maar ook keek de jury naar de wijze waarop de twee met elkaar samenwerkten. En dat allemaal onder tijdsdruk!

Arco en Rene lieten zien dat het vak van hovenier bij hen “in het bloed zit”. Nog maar zo kort in opleiding en dan al deze prestatie neerzetten is echt heel bijzonder.

Op de foto poseren Arco (links) en Rene (rechts) samen met Jan Priem, docent hovenier bij Lentiz MBO Maasland en begeleider van het tweetal gedurende het evenement.

Complimenten waren er ook voor Leon Verdoes die deze SKILLS-wedstrijd op voortreffelijke wijze heeft georganiseerd. Ook Leon is werkzaam als docent hovenier in Maasland.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Leon Verdoes schreef:

    Goede prestatie, op naar volgend jaar en wie weet wat er dan gebeurd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish