Lentiz Maasland leidt hondentrainers op

cursusconsult_hondentrainer02Het is 9 november 19.00 uur. Het motregent en de thermometer wijst krap 3 graden aan. Na een opleiding te hebben gevolgd van vier maanden mogen 13 aspirant hondentrainers de opleiding afsluiten met het praktijkexamen.

De vier pijlers

Iedere woensdagavond van 19:00 tot 22:30 uur kwamen de 13 deelnemers trouw naar Maasland. Na eerst 5 avonden theorie te hebben gevolgd over de 4 pijlers, onderdelen waar de toekomstig instructeur in onderwezen wordt; Kynologie, Ethologie, Trainingstechnieken en Groepsdynamiek, begint een 12 avonden durend praktijk traject.

Pittige kost

Natuurlijk worden de trainingstechnieken met de eigen meegebrachte honden aangescherpt maar waar het werkelijk om gaat is les geven. les geven aan mensen die toevallig een hond hebben. Als toekomstig tennisleraar is het ook fijn als je zelf een aardig balletje kan slaan, dus het trainingsniveau moet echt op peil zijn wil je deze kennis en vaardigheden over kunnen dragen. Dat is best pittige kost.

Samenwerking

cursusconsult_hondentrainer05Met kunst en vliegwerk en dank aan Ed van Leeuwen is dan toch nog het veld mooi verlicht. Goed licht en zicht zijn essentieel bij een praktijkexamen. Veiligheid voorop! Ook essentieel zijn de assessoren. Deze zijn door Michael Ruben ingevlogen vanuit zijn Hondenschool Kynosport. Lentiz heeft al een langdurige samenwerking met deze professionele partner als het gaat om hondentrainingen en examinering. Naast de professionele fotograaf, Alexander Schwartz staan de acht assessoren paraat om de 13 examenkandidaten te beoordelen. Opleiden is ons vak, examineren ook, maar wil je een echte objectieve beoordeling, dan is het niet verstandig om deze te laten verzorgen door dezelfde partij die de lessen heeft verzorgt.

Het uur der waarheid

cursusconsult_hondentrainer01In 4 groepen gaat het circus van start. Bloednerveus verschijnen de examenkandidaten op het veld. De deelnemers melden zich bij de assessoren waarna het startschot valt. Eerst het praktijkgedeelte. Iedere cursist verzorgt een goed voorbereide praktijkles van 30 minuten en per deelnemer maken twee assessoren aantekeningen op het beoordelingsformulier. Na een pauze volgt de tweede, misschien wel een veel engere ronde. In een CGI oftewel een criterium gericht interview van een kwartier zal de kandidaat moeten laten blijken of hij/zij gehandeld heeft met kennis van zaken en verstand. De temperatuur loopt al snel op in de spreekkamers en  na het verorberen van veel  frisdrank, koffie, chips en ander comfortfood verschijnt dan om 22:30 witte rook voor 9 van de 13 deelnemers.

cursusconsult_hondentrainer03Een examen blijft altijd een momentopname en wat ontzettend jammer voor de deelnemers die op herhaling gaan en een herexamen mogen doen. Felicitaties natuurlijk voor al de geslaagden! Ik ben ongelooflijk trots op jullie allemaal en dankbaar voor alle hulp van buitenaf die deze opleiding iedere keer weer tot een groot succes maken.

Zelf hondentrainer worden via Lentiz Cursus & Consult?

Nieuwsgierig naar wat er voor nodig is om gediplomeerd hondentrainer te worden? Neem eens contact op met Lentiz Cursus & Consult of met de Lentiz docent.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish