Lentiz Outdoor Activities Ardennenkamp

Een dag uit het leven van een outdoor student:

Heb ik aan alles gedacht voor het Ardennenkamp? Docent: “Dames en heren; we bespreken vandaag het Ardennenkamp. Je krijgt alleen water, brood en fruit op het moment dat je bij de bivakplek aankomt. De rest neem je allemaal zelf mee in je rugtas”

Heb je wel aan WC papier gedacht?

Eerst maar eens de paklijst bekijken die school heeft gegeven. Heb ik al die spullen wel en kan ik soms van iemand wat lenen? Gelukkig heeft de docent zijn rugtas een keer volgepropt en voor de klas gedemonstreerd. Jemig wat kan er veel in zo`n 65 liter tas! Toch maar een keer naar die slaapzak, die op zolder ligt, kijken. Hoe zat het ook alweer? Comfort temperatuur of extreme temperatuur? Heeft mijn slaapmatje wel een goede isolatiewaarde? O ja, ik moet ook nog eten. 4 warme maaltijden, een noodrantsoen, broodbeleg, snacks en thee. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede kant-en-klaar maaltijden verkrijgbaar waar je alleen wat kokend water bij moet gooien. Alles gevonden en bij elkaar geraapt? Mooi, inpakken dus! Met moeite heb ik alles in de tas gestopt en sta ik maandagochtend klaar met m’n bergschoenen aan en een volle tas op mijn rug. Iedereen begint meteen verhalen te delen en te vergelijken hoe onze tassen zijn ingepakt. “Heb je wel aan WC papier gedacht?”.

Zorg dat die draagband op je heupen zit!

Aangekomen in de Ardennen worden we verwelkomt door de instructeurs van C&P Buitensport en een aantal tweedejaars studenten. “Tas op de rug en lopen maar”. Na 10 minuten is er een korte stop waar we de rugtas nog eens goed af moeten stellen. Eerst alle banden op de grootste stand, dan op je rug krijgen zonder dat je te hard trekt aan de schouderbanden. Is dat gelukt? Mooi, nu voorover buigen en de heupband vastmaken en aantrekken. “Zorg dat die band op je heupen zit!” Daarna maak je de schouderbanden vast. Zo; dat zit een stuk beter! Die 17 kilo op mijn rug lijkt ineens een stuk minder te wegen. Het lijkt zelfs lekker te zitten. Na een paar uur lopen door de bossen moeten sommigen daar toch een beetje op terugkomen. Gelukkig heeft iedereen de bivakplek op tijd bereikt.

En dan hoor je ineens een beer in het bos

Snel je tent voor het donker opzetten en zorgen dat je warm aangekleed bent. Tijd om te koken. Dat eten smaakt eigenlijk best wel lekker. Nog even genieten van de zonsondergang en na een lekker kampvuur lekker op tijd mijn tent in. Slapen is best lastig op zo`n smal matje en zeker als er `s nachts een tent instort en er in de andere tenten plaats gemaakt moet worden. En dan hoor je ineens een beer in het bos of zijn het er zelfs twee? O gelukkig, het zijn de docenten die ontzettend hard liggen te snurken! De eerste nacht overleefd. Nog een beetje slaperig maak ik een bakje thee, eet wat en pak m’n tas wederom in om weer op pad te gaan.  “Vandaag weer veel lopen”. Dag één overleefd en op naar de volgende dagen van de week. Daarin hebben we veel gelopen, geklommen op de mooiste plekken, genoten van de natuur, een rivieroversteek gemaakt, angsten overwonnen, 50 km gemountainbiked, zijn we als groep nog hechter geworden en natuurlijk nog heel veel meer.

Ik wil mijn klas, de instructeurs van C&P Buitensport, de tweedejaars en docenten bedanken voor een topweek! Volgend jaar ga ik de eerstejaars door deze geweldige uitdaging slepen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish