Onderweg naar onvergetelijke stage

Zaterdagochtend 9 maart heel vroeg hebben 17 tweedejaars studenten van de opleiding Paardenhouderij van Lentiz | MBO Maasland zich verzameld op Schiphol. Ze reisden met elkaar af naar het Verenigd Koninkrijk, om stage te lopen bij Engelstalige bedrijven. Lentiz | MBO Maasland hecht veel waarde aan praktijkervaringen op stagebedrijven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Deze stages hebben veel toegevoegde waarde. De studenten leren bijvoorbeeld snel beter Engels te spreken, maar ook hun sociale vaardigheden te verbeteren.

Want hoe ga je ermee om dat je wekenlang in een vreemd land verblijft? Voor dit project georganiseerd door Henk van der Pol, coördinator internationalisering, lopen de studenten vijf of acht weken stage bij verschillende stagebedrijven. Ze krijgen te maken met verschillende werkzaamheden die vaak verschillen van de dingen die ze in Nederland leren. Dit heeft dikwijls te maken met een totaal andere omgeving van met name ruige natuur , maar ook vanwege de andere paardensporten die in het verenigd koninkrijk worden beoefend, zoals jacht en polo.

Bovendien draagt de stage veel bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. In die paar weken in het Verenigd Koninkrijk maken ze een enorme groei door, waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

Op Schiphol eerst no even op de foto. En dan gaan Henk, Margo Haans, docent paardenhouderij en -sport en de 17 studenten richting Birmingham. Van daaruit gaat de reis per trein verder naar Shrewsbury station, waar de managers van de bedrijven klaar zullen staan om hun studenten mee te nemen voor een geweldige en heel leerzame stage en een onvergetelijke tijd.

Bron: De Schakel, donderdag 14 maart 2019

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish