Stage Cotswold UK Elisa Speet

(Door Elisa Speet)

Hooi, ik ben Elisa en heb samen met Iris stage gelopen op het bedrijf Cotswold Falconry centre in Engeland.

Dit is een valkerij in Engeland, ze houden hier roofvogels om mee te broeden en om te laten zien aan publiek. Ook doen ze hier shows met de vogels. De vogels waar ze shows mee doen mag je op dit bedrijf van heel dicht bij bekijken. Dit kan omdat de vogels met de hand zijn opgevoed en hierdoor tam zijn. De rest van de vogels zitten in volières, dit is om de vogels te laten zien aan de mensen maar ook om de vogels te laten broeden. Met de kuikens doen ze uitwisselingen met andere valkerijen of dierentuinen. Het bedrijf bestaat al 28 jaar en is een echt familie bedrijf.

Wat ik allemaal heb gedaan op een dag

2 In de ochtend begonnen we met de vogels buiten zetten en de nachthokken schoon te spuiten. Hierna maakte we het voer klaar, muizen skinnen en filen voor de kleinere vogels, kuikens voor de meeste roofvogels en voor de echte grote roofvogels zoals gieren gaven we ook ratten en kwartels. Na dit alles hadden we rond 10 uur een tea time.

Op 1 dag hadden we 4 shows, we hielpen met voorbereiden van de shows en later in de stage mochten we ook helpen met het geven van de shows. Voor de rest van de dag maakte we volières schoon en hebben geholpen in het winkeltje. Aan het einde van de dag als de laatste show was afgelopen haalden we alle vogels weer naar binnen en maakten we de plekken schoon waar de vogels overdag hebben gezeten. ( pellets opruimen, harken en schrobben van de zitplekken)

In het begin van je stage begin je met de uilen oppakken en binnen zetten, deze zijn het vriendelijkst en kan je goed mee oefenen. Het ligt aan hoe snel je leert en hoe snel je het beheerst voordat je echt grotere roofvogels mag oppakken of mee mag trainen. Wij mochten dit ook pas aan het einde van de stage.

Onze leidinggevende was Mark samen met zijn collega’s Kellie en Chris. Mark was onze stage begeleider maar de communicatie is niet altijd even goed geweest, hij wilde ons veel leren maar wist niet zo goed hoe. Het is dus wel erg verstandig om naar deze stage plek te gaan als je zelfverzekerd ben en goed in je schoenen staat. Kellie en Chris hebben ons super veel geleerd en werkte daar full time op de valkenrij.

Waar woonde we en hoe was dit?

We zijn voor deze stage 5 weekjes bij Mark ( de stagebegeleider ) en Paul ( zijn broer ) in gaan wonen. Het huis was niet al te schoon, verwacht er niet veel van. Je moet echt je eigen plekje zoeken en je kamertje leuk maken, het stapelbedje is goed te doen!! De valkenrij licht 2 km van het huis vandaan en je gaat ‘s ochtends met Mark mee naar werk of je word opgehaald.

Wat vond ik zo leuk? En wat heb ik nou echt geleerd?

3Het leukste vond ik toch echt wel de roofvogels en het leren ervan. Valkenrij is een heel apart vak maar niet veel mensen heel veel van weten. Roofvogels hebben zo’n eigen karakter en dat maakt het werken met ze zo leuk! Iris en ik hebben echt veel geleerd over de vogels, van dat uilen slecht zien tot aan de knopen in dit vak en het klaar maken van hun voedsel en natuurlijk nog veel meer.

Het heeft een tijd geduurd voordat je echt weet van hoe en wat, niet iedereen kan zomaar een adelaar oppakken dit verricht zeker kennis en dat is super om te ervaren en mee te maken.

Ook is mijn Engelse taal super verbeterd en is het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je houd van uitdaging en roofvogels en je bent niet vies van bloed en vieze handen krijgen is dit zeker een plekje voor jou!

Naast de stage zijn wij ook heel veel weggeweest naar andere steden zoals London en Oxford!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Marco Dorsman schreef:

    Wel hard werken zeg. Maar een supermooi avontuur!

  2. fc v leeuwen schreef:

    Wat een goed duidelijk verhaal leuk hoor

  3. Henk van der Pol schreef:

    Heel leuk verhaal zeg, van een nog veel leukere internationale stage. Jullie hebben echt iets om op terug te kijken. Goed geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish