Studenten Lentiz MBO Maasland winnen Company Launch

Onderwijs bereidt jongeren voor op een succesvolle toekomst op de arbeidsmarkt. Maar wat als de maatschappij steeds (sneller) verandert? Vroeger werkten mensen hun hele leven voor een baas, vijf dagen per week en van acht tot vijf. Tegenwoordig wisselen we vaak van baan, werken we parttime en worden steeds meer mensen ondernemer en werken bedrijven met flexmedewerkers.Het is daarom dat er ook op het Lentiz MBO Maasland in alle opleidingen veel aandacht is voor ondernemerschap.

Jongeren leren hun ondernemende kant kennen; ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. Zij doen dat o.a. via het project Jong Ondernemen. Studenten starten in het derde jaar van hun opleiding een eigen bedrijfje waarmee zij een product op de markt gaan brengen. In een periode van 8 maanden leren de studenten alle facetten van het ondernemen. Van het vergaren van een startkapitaal, het vermarkten van het product, van bedrijfsvoering tot aan de financiële verantwoording. Ondernemen optima forma.

Jongeren krijgen de kans om hun product te presenteren op verschillende bijeenkomsten die de Stichting Jong Ondernemen in het land organiseert. Vorige week was er zo’n bijeenkomst in Leiden waar 60 “jonge bedrijven”, afkomstig van meer dan 40 scholen voor MBO uit de provincie Zuid Holland zich via een pitch presenteerden. Elisa Speet, Iris van Praet, Job van der Wildt en Max Bleker, studenten van Lentiz MBO Maasland en eigenaren van het bedrijf Casa Di Cavia & CO, wonnen deze Company Launch. Het bedrijf brengt slaapattributen voor knaagdieren op de markt.

De jury was unaniem in haar oordeel. De passie voor de dieren, het product, de professionele en enthousiaste manier van pitchen waren doorslaggevend in de toekenning van deze mooie aanmoedigingsprijs.

Op de foto tonen de studenten met trots hun trofee.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsEnglish